1. razred OŠ

ŠKOLA NA TREĆEM

Ove će se školske godine reprizirati već snimljene emisije prvog razreda osnovne škole. 

Emisije koje ćete gledati su osmislile i izradile: viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje mr. Šimica Mihaljević, učiteljice razredne nastave Gordana Lukenda, Viktorija Nevistić, Tatjana Orešković, Rosana Štrocinger, Iva Rogan, Marlena Bogdanović, Pavica Iveković, Snježana Turk, Andrea Kovač, Melita Pek i Sanja Basta.
S ekrana će vas i ove godine u repriznom emitiranju pozdravljati TV-učiteljice Sanja Polak ili Gordana Kralj.

Učitelji, čiji učenici tijekom nastave na daljinu prate Školu na Trećem, svojim učenicima trebaju biti potpora u smislu zadavanja dodatnih zadataka ako je to potrebno, pregledavanja radova i kontinuiranog vrednovanja. 
 

HRTi


VIDEOLEKCIJE I TJEDNI PLAN RADA ZA 1. RAZRED


Na stranici 1. razreda nalaze se videolekcije nastavnih predmeta (Engleski i Njemački jezik, Informatika, Katolički vjeronauk, Islamski vjeronauk i Pravoslavni vjeronauk, Češki jezik i kultura – model C, Srpski jezik i književnost – model A, Srpski jezik i kultura – model C) koje ne predaje učitelj/učiteljica razredne nastave, već predmetni učitelji.

Tjedni raspored rada sastavljen je na temelju okvirnoga tematskog/mjesečnog plana koji će se kontinuirano objavljivati počevši od 27. rujna 2021. Nastavne teme ne prate udžbeničke komplete. Od učitelja se očekuje da prilagodi planirane sadržaje izabranim udžbenicima njihova razrednog odjela. Timovi koji osmišljavaju TV-sadržaj ograničeni su u izboru književnih tekstova zbog autorskih prava za javno emitiranje dok se učitelji u razredu mogu služiti izabranim udžbenicima i pripadajućim drugim obrazovnim materijalima. Stoga je konkretna prilagodba tjednog plana obveza za nastavu hrvatskoga jezika. Sadržaji ostalih nastavnih predmeta mogu se ostvariti redoslijedom kako je navedeno u mjesečnim i tjednim planovima.