1. razred OŠ

ŠKOLA NA TREĆEM

Timom prvog razreda rukovodi viša savjetnica Agencije mr. Šimica Mihaljević. Scenarije osmišljavaju i pišu učiteljice razredne nastave: Gordana Lukenda, Viktorija Nevistić, Tatjana Orešković, Rosana Štrocinger, Iva Rogan, Marlena Bogdanović, Pavica Iveković, Snježana Turk, Andrea Kovač, Melita Pek i Sanja Basta.
S ekrana vas svakog jutra pozdravljaju TV-učiteljice Sanja Polak ili Gordana Kralj.
Učitelji, čiji učenici tijekom nastave na daljinu prate Školu na Trećem, svojim učenicima trebaju biti potpora u smislu zadavanja dodatnih zadataka ako je to potrebno, pregledavanja radova i kontinuiranog vrednovanja.

HRTi


VIDEOLEKCIJE I TJEDNI PLAN RADA ZA 1. RAZRED

Na stranici 1. razreda nalaze se videolekcije nastavnih predmeta (Engleski i Njemački jezik, Informatika, Katolički vjeronauk, Islamski vjeronauk i Pravoslavni vjeronauk, Češki jezik i kultura – model C, Srpski jezik i književnost – model A, Srpski jezik i kultura – model C) koje ne predaje učitelj/učiteljica razredne nastave, već predmetni učitelji.
Tjedni raspored rada sastavljen je na temelju okvirnoga tematskog/mjesečnog plana koji će se kontinuirano objavljivati. Nastavne teme ne prate udžbeničke komplete. Od učitelja se očekuje da prilagodi planirane sadržaje izabranim udžbenicima njihova razrednog odjela. Timovi koji osmišljavaju TV-sadržaj ograničeni su u izboru književnih tekstova zbog autorskih prava za javno emitiranje dok se učitelji u razredu mogu služiti izabranim udžbenicima i pripadajućim drugim obrazovnim materijalima. Stoga je konkretna prilagodba tjednog plana obveza za nastavu hrvatskoga jezika. Sadržaji ostalih nastavnih predmeta mogu se ostvariti redoslijedom kako je navedeno u mjesečnim i tjednim planovima.